Att dejta på 2000-talet: Casual Dating

Sep 17, 2018

Du har haft den första dejten och det kändes bra? Då är det dags att vidhålla kontakten med din dejt, det finns många olika sätt att gå tillväga.

Skriv ett fint meddelande

Om du efter dejten tycker det känns som att ni båda hade det trevligt på dejten, berätta det för honom eller henne! Det bästa är att göra det direkt efter dejten. Generellt sett vill man alltid ha feedback och speciellt efter en dejt. Ofta kan en av parterna känna sig väldigt osäkert om den andra tyckte att det gick bra eller inte. Då är ett fint meddelande, där du berättar för den andra att du hade kul tillsammans, en positiv faktor i utvecklingen av er relation.

Ge en komplimang

Försök att få in några komplimanger i ditt meddelande - men försök att inte låta allt för smörig. Att vara ärlig räcker alltid längst, men något humoristiskt om något som hände under dejten är alltid kul. Du kan givetvis också ge en liten komplimang om hans eller hennes utseende.

Nästa steg: en andra dejt

När ni har utväxlat några meddelanden efter er första dejt, måste du bestämma om du vill träffas igen. Om din känsla säger dig att ni båda två vill att ni ska ses igen, ta då initiativet och fråga! Återigen kan det vara så att den andra är lite för osäker eller blyg för att fråga, och kanske han eller hon förväntar sig att du ska göra det. Om du verkligen vill gå på en andra dejt - då är det bara att fråga!